Presserom

Til enova.no
Følg Enova SF

Ny strategidirektør i Enova

Pressemelding   •   nov 19, 2019 08:30 CET

Tonje Foss (48) er ansatt som ny strategidirektør i Enova. Hun kommer fra stillingen som regionsdirektør for region nord i Atea Norge AS, hvor hun har vært siden starten av 2017. Tonje Foss tiltrer stillingen i Enova 3. februar 2020.

– Vi er svært fornøyde med at Tonje Foss blir vår nye strategidirektør. Hennes kunnskap og erfaring fra teknologi og forretningsutvikling vil bygge godt opp under det oppdraget Enova har i det norske samfunnet. Hun har også en betydelig erfaring fra ulike lederroller i de virksomhetene hun har vært i, og vil forsterke vårt arbeid med leder- og organisasjonsutvikling i hele virksomheten, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad.

Tonje Foss har tidligere jobbet i Det norske oljeselskap ASA (2003–2017), både i Trondheim, Singapore og Storbritannia. Hun har også arbeidet i Schlumberger og Kværner. Tonje er utdannet byggingeniør fra Høgskolen i Sør-Trøndelag og er sivilingeniør i petroleumsøkonomi fra UiS.

– Det å kunne gå inn i en lederstilling hvor jeg får kombinere min interesse for teknologi, forretningsutvikling og bærekraft er en fantastisk mulighet. Jeg ser veldig frem til å ta fatt på et viktig samfunnsoppdrag sammen med en dyktig gjeng i Enova, og er ydmyk med tanke på å få være med på å bygge morgendagens grønne Norge, sier påtroppende strategidirektør Tonje Foss. 

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, ivaretar forsyningssikkerheten og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at det utvikles nye energi- og klimateknologier og at de gode løsningene tas i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.