Gå videre til innhold
Ny strategidirektør i Enova

Pressemelding -

Ny strategidirektør i Enova

Tonje Foss (48) er ansatt som ny strategidirektør i Enova. Hun kommer fra stillingen som regionsdirektør for region nord i Atea Norge AS, hvor hun har vært siden starten av 2017. Tonje Foss tiltrer stillingen i Enova 3. februar 2020.

– Vi er svært fornøyde med at Tonje Foss blir vår nye strategidirektør. Hennes kunnskap og erfaring fra teknologi og forretningsutvikling vil bygge godt opp under det oppdraget Enova har i det norske samfunnet. Hun har også en betydelig erfaring fra ulike lederroller i de virksomhetene hun har vært i, og vil forsterke vårt arbeid med leder- og organisasjonsutvikling i hele virksomheten, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad.

Tonje Foss har tidligere jobbet i Det norske oljeselskap ASA (2003–2017), både i Trondheim, Singapore og Storbritannia. Hun har også arbeidet i Schlumberger og Kværner. Tonje er utdannet byggingeniør fra Høgskolen i Sør-Trøndelag og er sivilingeniør i petroleumsøkonomi fra UiS.

– Det å kunne gå inn i en lederstilling hvor jeg får kombinere min interesse for teknologi, forretningsutvikling og bærekraft er en fantastisk mulighet. Jeg ser veldig frem til å ta fatt på et viktig samfunnsoppdrag sammen med en dyktig gjeng i Enova, og er ydmyk med tanke på å få være med på å bygge morgendagens grønne Norge, sier påtroppende strategidirektør Tonje Foss. 

Emner


Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, ivaretar forsyningssikkerheten og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at det utvikles nye energi- og klimateknologier og at de gode løsningene tas i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.

Pressekontakt

Nils Kristian Nakstad

Nils Kristian Nakstad

Administrerende direktør 906 04 334

Relatert materiale