Gå videre til innhold
FJORÅRSVINNERNE: I fjor var det elevene fra Vågsbygd vgs. i Kristiansand gikk av med seieren. Samme skole er en av tre superfinalister i år.
FJORÅRSVINNERNE: I fjor var det elevene fra Vågsbygd vgs. i Kristiansand gikk av med seieren. Samme skole er en av tre superfinalister i år.

Pressemelding -

Klare for superfinale i grønt entreprenørskap

Mandag reiser 15 spente elever fra Kongsberg, Kristiansand og Kristiansund til Trondheim. I tøff konkurranse med 2440 andre elever har de kvalifisert seg for superfinalen i grønt entreprenørskap. Etter to dager med intens jobbing skal vinneren kåres under Enovakonferansen.

-Juryen hadde en krevende jobb med å velge ut de tre aller beste blant vinnerne fra 11 fylkesfinaler som har blitt avholdt i løpet av høsten og vinteren. Bidragene fra elevene fra Kongsberg videregående skole, Atlanten i Kristiansund og Vågsbygd videregående skole i Kristiansand var til slutt de som skilte seg mest ut. De hadde alle kommet opp med gode innovative løsninger som kan ta oss i retning av lavutslippssamfunnet, sier juryleder og administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap, Grete Ingeborg Nykkelmo.

Konkurransen «Energi for framtiden» arrangeres av Ungt Entreprenørskap i samarbeid med Enova.

– Det er dagens unge som må finne framtidens løsninger for en bærekraftig samfunn. Da må vi involvere dem så tidlig som mulig. Gjennom arbeidet lærer elevene om energi og bærekraft, og ser at deres ideer kan være med på å bidra til fremtidens løsninger. Da blir læringen virkelighetsnær og relevant, sier Grete Ingeborg Nykkelmo.

Superfinale

Tidligere år har alle fylkesvinnerne fått delta i den nasjonale finalen, men nå er nåløyet blitt trangere.

-Vi går rett til superfinalen, og vet at det er et veldig høyt nivå på alle de tre lagene som skal konkurrere om heder, ære og premie. Derfor blir det hardt arbeid i Trondheim disse dagene, sier Nykkelmo.

Mandagen starter med at oppdraget elevene skal jobbe med blir avslørt. Jobbingen med løsningen fortsetter utover kvelden og morgenen etter. Før lunsj på tirsdag skal de pitche forslaget sitt for juryen som avgjør hvem som står igjen som vinner.

For første gang arrangeres konkurransen parallelt med Enovakonferansen som samler 800 deltakere fra norsk nærings- og samfunnsliv. Vinneren blir kåret og gjort stas på foran en fullsatt konferansesal.

– Vi har startet ferden mot lavutslippssamfunnet. Vi må ta i bruk ny teknologi og organisere livene våre og samfunnet på en måte som gir atskillig lavere karbonfotavtrykk. Gjennom samarbeidet med Ungt Entreprenørskap vil vi inspirere og engasjere de som skal utgjøre framtidens Norge, slik at de ser betydningen av grønn innovasjon. På den måten tror vi at vi kan påvirke både studievalg, yrkesvalg og andre valg de tar senere i livet. Da øker vi sjansen for at de beste hodene er med på å ta de beslutningene og utvikle den teknologien lavutslippssamfunnet krever, sier Strategi- og kommunikasjonsdirektør Stein Inge Liasjø i Enova.

Les mer om veien til lavutslippssamfunnet her.

Kontaktpersoner:

Vågsbygd vgs

Elev Ida Magnussen, mob. 486 07 524

Kongsberg vgs,

Elev Tom Haakon Håkonsen Andersen, mob. 480 23 141

Atlanten vgs.

Elev  Caroline Furø Honningsø, mob. 482 15 833

Ungt Entreprenørskap

Adm. direktør Grete Ingeborg Nykkelmo, e-post: grete.nykkelmo@ue.no,  mob 913 11 000

Emner

Kategorier


Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, ivaretar forsyningssikkerheten og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for å få de gode løsningene ut i markedet og bidra til nye energi- og klimateknologier.

Finansieringen skjer via tildelte midler fra Energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen. I løpet av første halvår 2018 flyttes eierskapet over fra Olje- og energidepartementet til Klima- og miljødepartementet. Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 80 medarbeidere.

Pressekontakt

Eiliv Flakne

Eiliv Flakne

Pressekontakt Pressesjef 950 66 565

Relatert innhold

Livskraftig forandring

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, bidrar til teknologiutvikling og innovasjon og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.