Gå videre til innhold
– Ta teknologien i bruk nå

Nyhet -

– Ta teknologien i bruk nå

-Teknologien vi trenger for å skape en mer bærekraftig fremtid er allerede tilgjengelig. Det handler bare om å ta den i bruk.

Det sa konsernsjef i Siemens Norge, Anne Marit Panengstuen, under Enovakonferansen Enovakonferansen i Trondheim tirsdag.

Se hele foredraget nedenfor. Artikkelen fortsetter under videoen.

De tre grønne skiftene

Panengstuen fokuserte på tre tydelige utviklingstrender mot en bærekraftig fremtid: elektrifisering, automatisering og digitalisering. Disse har Siemens gitt navnet ”de tre grønne skiftene”.

– Elektrifisering er et betydelig grønt skift fordi ved å elektrifisere store deler av samfunnet vårt med utgangspunkt i ren, fornybar energi, kan vi gå mot et nullutslippssamfunn, sa konsernsjefen.

Under konferansen la hun stor vekt på elektrifisering av transportsektoren, både om løsningene som allerede finnes og som er under utvikling.

– Vi har allerede en smart t-bane i Oslo som lager energi når den bremser. I fremtiden vil vi se denne teknologien på tog og trikker. Tungtransport vil bli elektrisk og utslippsfri, vi vil også se fullelektriske ferger som vil spare samfunnet for store utslipp, og kanskje også elektriske eller hybride fly. Ekspertene sier at hybride passasjerfly kan bli en realitet innen kort tid.

Se hele foredraget nedenfor. Artikkelen fortsetter under videoen.

De store gevinstene

I tillegg snakket konsernsjefen i Siemens om betydningen av automatisering og digitalisering.

– For transportsektoren betyr digitalisering at vi vil være i stand til å transportere oss raskere, tryggere og med mindre CO2-utslipp. Forestill deg en App som leser trafikksituasjonen, planlegger den raskeste ruten og bestiller de raskeste transportalternativene underveis. Du går av toget og blir hentet av en førerløs, elektrisk bil som kjører deg hjem. Denne teknologien vil innebære at det ikke vil være behov for private biler lenger.

For industrien vil digitalisering bidra til store besparelser av råstoff, energi og andre ressurser, ifølge Panengstuen, mens automatisering vil gi en mye smartere bruk av ressurser.

– En annen effekt av automatiseringstrenden er at den fremvoksende middelklassens høyere forbruk i større grad også kan møtes med lokal produksjon. Og kortreist produksjon er også mer bærekraftig for samfunnet over tid.

– Den gode nyheten er at mye av teknologien er der allerede i dag, den er tilgjengelig, det gjelder bare å ta den i bruk.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Eiliv Flakne

Eiliv Flakne

Pressekontakt Pressesjef 950 66 565

Relatert innhold

Relaterte events

Livskraftig forandring

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, bidrar til teknologiutvikling og innovasjon og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.