Gå videre til innhold
Future of The Fjords (Ill.: The Fjords)
Future of The Fjords (Ill.: The Fjords)

Nyhet -

Stillegående og utslippsfri turistbåt til verdensarv-fjord

Under Nor-Shipping offentliggjorde The Fjords at det prisvinnende turistfartøyet Vision of The Fjords fra 2016 får et søsterskip. Til forskjell fra forgjengeren blir Future of The Fjords hel-elektrisk og utslippsfri.

– Dette nye fartøyet er rett og slett en visjon som går i oppfyllelse, sier daglig leder Rolf Sandvik i The Fjords. – Ikke bare blir båten lydløs, den viser også at det er mulig å besøke sårbare områder på en trygg og utslippsfri måte. Forhåpentligvis blir dette et paradigmeskifte for bransjen.

Å gå for kun elektrisk framdrift er foreløpig meget fordyrende, og Enova støtter prosjektet med 17,8 millioner kroner for å gjøre dette valget mulig. Det statlige selskapet har de siste par årene bidratt til å realisere batteriløsninger i en rekke fartøy, hvor Future of The Fjords blir det første hel-elektriske. De forventer at båten vil vekke interesse langt utover norske fjorder.

– Dette er et stort og viktig sprang i batterirevolusjonen til sjøs. Transportsektoren må på sikt bli utslippsfri, og The Fjords tar oss nå ett steg nærmere den visjonen. Vi tror at Future of The Fjords vil gjøre at resten av turistnæringen raskere tar steget over til elektriske båter, både i Norge og utlandet, sier markedssjef Petter Hersleth i Enova.

Future of The Fjords bygges nå hos verftet Brødrene Aa, og var ett av fem maritime prosjekter som i fjor vant fram i konkurransen Pilot-E, det felles finansieringstilbudet til Forskningsrådet, Innovasjon Norge og Enova. Turistfartøyet skal gå i verdensarvområdet Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane, og tar imot sine første passasjerer i april 2018.

Emner

Kategorier

Regions

Pressekontakt

Petter Hersleth

Petter Hersleth

Leder for strategi og forretningsutvikling +47 951 15 449

Relatert innhold

Livskraftig forandring

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, bidrar til teknologiutvikling og innovasjon og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.