Presserom

Til enova.no
Følg Enova SF

Presseinvitasjon: Enovakonferansen samler norsk næringsliv i Trondheim

Nyhet   •   jan 13, 2016 11:32 CET

Statsminister Erna Solberg åpner konferansen den 26. januar med 700 deltakere fra norsk næringsliv og offentlig sektor. Hvordan skal vi få nok kraft til å virkeliggjøre lavutslippssamfunnet der fornybar energi må erstatte fossil energi? Hvilke forretningsmuligheter ligger det der, og hvilke omstillinger må til? Olje- og energiminister Tord Lien avslutter konferansen den 27. januar.

Dag 1: tirsdag 26. januar

"Det grønne gullet" blir den første store energi- og klimakonferansen etter klimaavtalen i Paris, og den historiske avtalen setter naturlig nok sitt preg på konferansen. Fra Danmark kommer tidligere klimakommisær Connie Hedegaard. Hun er nå leder for regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft, og vil dele sine betraktninger om hvilke grep Norge og Europa bør ta nå. Forskningsleder Guri Bang fra Cicero presenterer en helt ny rapport om Norges muligheter i en verden som skal til lavutslippssamfunnet.

Enovakonferansen er først og fremst for og med markedsaktørene som til syvende og sist må drive det grønne skiftet fremover. I år får de drøyt 700 deltakerne høre Rosa Pinero fra den globale aluminiumsgiganten Alcoa fortelle om hvordan bærekraftperspektivet i større og større grad setter sitt preg på internasjonal industri og næringsliv. Mats Andersson fra Lefdal Mine vil gi oss historien om hvorfor de bygger Nord-Europas største datasenter i Sogn og Fjordane, mens Kjersti Kleven i Kleven Maritime og Jan Fredrik Meling i Eidesvik Offshore forteller om hvordan de sammen er med på å drive fram den innovasjonen som lavutslippssamfunnet er helt avhengig av. Dagen avsluttes som vanlig med festmiddag og utdeling av Enovaprisen.

Dag 2: onsdag 27. januar

På dag 2 av konferansen går vi nærmere inn på de ulike markedsområdene: bygg, industri og transport. I byggsesjonen belyser vi følgende problemstillinger: Hva skal til for at vi skal velge energismarte løsninger i boligene våre, hvem tar regninga for grønne bygg, og hvordan kan vi få til bedre bygg med gode prosesser? Ivar Koteng vil fortelle om hvorfor hans eiendomsselskap ikke satser på grønne bygg. Kommune-Norge har fått en helt egen bolk. Energifokus i kommunene kan gi 1 milliard i ekstra midler hvert år. Hvordan?

Industrisesjonen vil se nærmere på hva som kreves av de ulike industrisegmentene på veien mot lavutslippssamfunnet, og her viser vi fram konkrete eksempler på aktører som går foran. Industrien har kommet langt i det grønne skiftet, men potensialet er fremdeles stort. Hvordan går det med energieffektiviseringen offshore? Kan biokull være fremtidens løsning? SINTEF-direktør Alexandra Bech Gjørv er blant navnene som skal i aksjon på scenen.

Asko-direktør Torbjørn Johannson er en av dem som skal gi oss noen svar på hva som må til for at vi skal få fram de nødvendige lavutslippsløsningene innen landtransporten, mens salgsdirektør Odd Moen i Siemens ser på det samme til sjø i sesjonen som er viet mulighetene innen transportsektoren.

Enova har også gleden av å slippe to nyheter i løpet av dagen: Den ene omhandler en utvidelse av Enovatilskuddet. Den andre er annonseringen av årets planer for hurtigladeutlysninger. Den første utlysningen kommer samme dag, og vi vil også gå ut med strekningene for de neste utlysningene.

Dagen avrundes med olje- og energiminister Tord Lien. I vår skal han legge fram den nye energimeldingen. Hvilke perspektiver har han med seg til Enovakonferansen? Fire unge næringslivsledere får også muligheten til å komme med sine innspill til Lien.

Praktisk informasjon

Det er selvfølgelig ingen deltakeravgift for pressen og vi kan tilby svært gode fasiliteter på Norges største konferansehotell, Clarion Hotel & Congress Trondheim.

Se fullstendig program her!

Påmelding og spørsmål gjøres via pressekontakt Espen Sletvold,
e-post: espen.sletvold@enova.no tlf: 971 28 188

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.