Presserom

Til enova.no
Følg Enova SF

Framsyn: - Elektrifiser all energibruk

Nyhet   •   des 02, 2015 10:22 CET

Veien til lavutslippssamfunnet er tema både i de pågående klimaforhandlingene i Paris, og på Enovakonferansen i januar. Vi har spurt innflytelsesrike nordmenn om hva de mener Norge må gjøre frem mot 2050. Først ut er Kristin Halvorsen.

– Det er summen av alle handlingene vi kommer til å foreta oss som utgjør det grønne skiftet. Det er da vi går fra å snakke om problemet til å gjøre noe med det. Frem mot 2050 er den viktigste jobben vi skal gjøre å elektrifisere all energibruk. Vi er fantastisk heldige i Norge fordi vi har så mye ren vannkraft. Hvis vi klarer å elektrifisere biler, busser og alle typer energi, har vi gjort en stor del av jobben som skal få oss fra det fossile utslippssamfunnet til det fornybare nullutslippssamfunnet, sier direktør Kristin Halvorsen i Cicero.

(se videointervju under)

Halvorsen har tro på at vi fortsatt kan unngå de verste klimaendringene:

– Jeg er optimistisk, for jeg ser at det er så mange ulike områder i samfunnet som nå tenker og forholder seg til klima og klimaspørsmålene på en helt annen måte enn før.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.