Presserom

Til enova.no
Følg Enova SF

– Først i Norge med elbuss i stor skala

Nyhet   •   nov 25, 2016 13:13 CET

Buss ved holdeplass i Trondheim (Foto: AtB)

Fra august 2019 vil det gå rundt 40 elektriske busser i Trondheim. Enova bidrar med over 15 millioner kroner til storsatsingen.

– Dette prosjektet er et av prosjektene som skal bidra til å realisere Fylkestingets høye klimamål. Gjennom satsingen på elbuss blir vi den første regionen i Norge med elbuss i stor skala. Det innebærer alltid en risiko å gå foran. Det er derfor veldig viktig for oss at Enova støtter vår satsing på klima og miljø også i dette prosjektet, sier fylkespolitiker Kirsti Leirtrø (Ap) fra Sør-Trøndelag fylkeskommune.

Elektriske busser har null utslipp i drift, og gir i tillegg betydelig mindre støy enn gass- og dieselbusser. Enova gir i overkant av 15,7 millioner kroner i støtte til ladeinfrastrukturen som skal forsyne bussene med strøm.

– Elektrisk drift kommer for fullt i transportsektoren, og busser er intet unntak. Batterielektriske busser kan utgjøre en betydelig del av den norske bussflåten innen få år, men for å komme dit er vi avhengige av prosjekter som viser at elbussene fungerer under faktiske forhold. Nå viser Trondheim vei med den foreløpig største elbuss-satsingen i Norge, og det er vi glade for å kunne bidra til, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

Kommentarer (1)

    Det er mye spennende som skjer nå, både i Oslo og i Trondheim. Det er klart at vi er inne i et stort skifte nå. Blir spennende å se hvordan de nye bussene fungerer, og hvordan lademulighetene blir for busser i de store byene, men også i resten av landet.

    - Vegar - 05-11-2018 09:13 CET

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.