Gå videre til innhold
Enovakonferansen – minutt for minutt

Nyhet -

Enovakonferansen – minutt for minutt

Skulle du ønske du deltok på Enovakonferansen? Var du til stede, men skulle gjerne sett et av de gode foredragene på nytt? Eller mestret du ikke kunststykket å være i to parallelle sesjoner samtidig? Her finner du foredragene fra konferansen, tv-klipp og mye annet snacks. La deg inspirere!

Dag 1

26. og 27. januar var 800 deltakere samlet til den femte utgaven av Enovakonferansen i Trondheim. For første gang ble konferansen åpnet av en statsminister. Erna Solberg satte rammen for dagen med å løfte fram grønn verdiskaping som helt nødvendig for velferdssamfunnet.

Dagen fortsatte med at administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enovas årstale ba hver enkelt av oss om å slutte å slumre: Lavutslippssamfunnet vil kreve atskillig mer energi og effektiv energibruk, var det tydelige budskapet.

Derfra gikk det slag i slag med en rekke gode foredrag. Mats Andersson fra Lefdal Mine og Jan Fredrik Meling fra Eidesvik Offshore var blant høydepunktene. Du kan se alle foredragene fra dag 1 i spillelisten nedenfor. Eller vent nå litt, ikke gå på forgjeves jakt etter Peter Hinssens fabelaktige innlegg. Det vil du ikke finne der. Det kan være fordi vi mener at noen godbiter bør konferansedeltakerne ha for seg selv. Eller det kan hende at vi ikke har rettigheter til å legge det ut. Som et plaster på såret, kan vi i det minste tilby et tv-intervju med mannen.

(Artikkelen fortsetter etter videoene)

(Ta musepekeren over videoen og velg foredrag/innslag fra menyen som kommer opp øverst til venstre i bildet)

Connie Hedegaard, tidligere EU-kommisær og nåværende medlem i Regjeringens ekspertutvalg, avsluttet det faglige programmet med å advare Norge mot å hvile på laurbærene, før dagen på sedvanlig vis ble avrundet med utdeling av Enovaprisen. I år gikk prisen til Lise Kristin Sunsby i Rom Eiendom og Rune Brusletto i Arbaflame.

Dag 2

Har du brukt hele lørdagen på å se foredragene fra dag 1, men ennå ikke fått nok? Da kan du droppe skituren søndag, og i stedet kaste deg over foredragene fra konferansens andre dag.

Olje- og energiminister Tord Lien kickstartet dagen med å slå fast med all tydelighet at Norge skal til lavutslippssamfunnet. Det staket ut kursen for resten av dagen, som i hovedsak var viet til markedsaktørene som går foran og griper mulighetene i det grønne skiftet, og til diskusjon av utfordringene på veien mot lavutslippssamfunnet i de ulike sektorene.

I industrisesjonen kunne man blant annet høre Per Knudsen fra Yara fortelle om hvilke imponerende klimaresultater selskapet oppnår globalt. Det var ikke noe mindre imponerende å høre Gisle Løhre Johansen fortelle om alt Borregaard får ut fra en tømmerstokk.

Se alle foredragene fra industrisesjonen i spillelisten nedenfor.

(Artikkelen fortsetter under videoene)

(Ta musepekeren over videoen og velg foredrag/innslag fra menyen som kommer opp øverst til venstre i bildet)

I byggsesjonen vakte spesielt de ulike perspektivene til Ivar Koteng i Koteng Eiendom og Øyvind Meyer Kristiansen i Höegh Eiendom stor oppmerksomhet med oppslag både i Klassekampen, Adresseavisen og NENyheter. Du kan se begge foredragene og de fleste andre fra denne sesjonen i spillelisten nedenfor.

Dessverre ble ikke bolkene Energifokus i kommunene kan gi 1 milliard sparte kommunekroner og Hvorfor og hvordan velger vi energismarte løsninger i våre hjem filmet. Det vil imidlertid bli lagt lenker til disse presentasjonene inn i konferanseprogrammet. Ta kontakt med kjersti.gjervan@enova.no om du ikke finner det du er på jakt etter.

  • Hvordan kommunene kan spare 1 milliard kommunekroner kan du også lese mer om her

(Artikkelen fortsetter under videoene)

(Ta musepekeren over videoen og velg foredrag/innslag fra menyen som kommer opp øverst til venstre i bildet)

Som en del av byggsesjonen, hadde vi gleden av å lansere Enovas nye tilbud til boligeiere. Basert på responsen etter at nyheten ble sluppet, kan det hende at de som tilbyr energirådgiving får mye å gjøre i tiden framover.

Transportsesjonen inneholdt også mange spennende innlegg. Har Arne Jakobsen i North Sea Container Line funnet et konsept som kan snu opp-ned på hvordan vi frakter gods til sjøs? Se både dette foredraget og alle de fra denne sesjonen i spillelisten nedenfor.

Enova benyttet også Enovakonferansen til å legge fram planene som skal bidra til å fylle hovedfartsårene i Norge med hurtigladere. Nyheten førte til tv-innslag om lykkelige elbil-eiere både på TV2 og NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoene)

(Ta musepekeren over videoen og velg foredrag/innslag fra menyen som kommer opp øverst til venstre i bildet)

Selv om Enovakonferansen er en feiring av det det grønne gullet, står ikke alt bra til. Det investeres ikke nok i energi- og klimateknologi i Norge, og innovasjonsklimaet på området er svakere i Norge enn i våre naboland. Dette var tema for Sysla Grønns live-podkast Podkraft som ble innspilt foran et interessert publikum under konferansen. I panelet satt partner Jon Trygve Berg i såkornfondet Sarsia Seed, daglig leder Hege Økland i NCE Maritime Cleantech og programdirektør Øyvind Leistad i Enova.

Like fullt: Inntrykket fra to inspirerende dager, med utallige innblikk i alt det positive som rører seg i norsk næringsliv, er at framtida har sitt beste utgangspunkt i Norge: Her tar mange aktører klima- og energiutfordringen på strak arm. Etter dette tilbakeblikket er tiden kommet for å se framover, brette opp ermene og gripe forretningsmulighetene i det grønne skiftet. Hva blir det neste steget for din bedrift?

Emner


Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, ivaretar forsyningssikkerheten og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet.

Pressekontakt

Espen Sletvold

Espen Sletvold

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 971 28 188

Relatert materiale

Relaterte nyheter