Presserom

Til enova.no
Følg Enova SF

Enovakonferansen 2014: - Det er i dag vi må ta grep

Nyhet   •   jan 29, 2014 12:16 CET

Olje- og energiminister Tord Lien la vekt på viktigheten av grønn teknologi som løsning på klimautfordringer i sin tale på Enovakonferansen.

-Teknologiutvikling - både i norsk industri og næringsliv er uten tvil en sentral del av løsningen på klimautfordringen, og på veien mot lavutslippssamfunnet, sier Lien.

Viktig møteplass

Olje- og energiministeren fremhevet viktigheten energieffektivisering har både for konkurransekraften og Norges framtid.

-Det vi bygger i dag, vil også stå der i 2050. Det er altså i dag vi må ta grep for å nå målet om å ha et lavutslippssamfunn i 2050, sier Lien

Statsråden sier at Enovakonferansen har blitt en stor møteplass for alle som er opptatt av å finne gode energi- og klimavennlige løsninger. På konferansen understreket han viktigheten av å ha et virkemiddel som Enova for å løse både energi- og klimautfordringer

-Enova har og vil ha en sentral rolle i dette arbeidet, påpeker Lien.

Langsiktigheten i finansieringen og målstyringen de viktigste suksessfaktorene for Enovas virksomhet, understreker Olje- og energiministeren.

Gir trygghet

Enova-sjef Nils Kristian Nakstad er glad for støtten og engasjementet fra Olje- og energiministeren.

-Skal Norge lykkes med å nå klimamålene er vi avhengig av politisk vilje. Vi har en veldig god dialog med både statsråden og departementet. Det gir oss en trygghet i vårt videre arbeid, sier Nakstad.


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.