Presserom

Til enova.no
Følg Enova SF

Enova støtter avansert smelteteknologi

Nyhet   •   mai 13, 2015 16:24 CEST

Enova gir Alcoa investeringsstøtte på 280 millioner kroner til utvikling av ny energi- og klimateknologi. Midlene skal brukes til å bygge et lite demonstrasjonsanlegg for avansert smelteteknologi i Norge.

– Det er veldig gledelig om vår støtte til Alcoa kan bidra til å gjøre aluminiumsindustrien mer bærekraftig. Vi har valgt å gå inn i dette prosjektet fordi det er en spennende teknologi med potensial for både energigevinster og reduksjoner i CO2-utslipp, sier Nils Kristian Nakstad (bildet), administrerende direktør i Enova.

Støtten forutsetter godkjenning av EFTAs overvåkingsorgan ESA. Etter ESAs avgjørelse vil Alcoa vurdere hvorvidt de skal gå videre med prosjektet.

– Vi er veldig glade for at Enova har besluttet å gi dette signifikante bidraget til utviklingen av en miljøteknologi som kan ta vår industri et stort skritt videre, sier Kai Rune Heggland, Country Manager Alcoa Norway og Vice President Smelting Operations Europe and Australia. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.