Gå videre til innhold
Enova-prosjekt kåret til årets boligprosjekt

Nyhet -

Enova-prosjekt kåret til årets boligprosjekt

Skanska hedret med pris for passivhusleiligheter i Trondheim.

Det var på Boligprodusentenes boligkonferanse sist uke Skanska ble hedret med pris for årets boligprosjektet "Toppen".

Nesten fire millioner fra Enova har bidratt til at de 81 leilighetene på toppen av et kjøpesenteret  på Sirkus Shopping  Leangen i Trondheim, er bygget etter passivhus-standard.

- Det er veldig positivt å få en slik pris både for Skanska Bolig og hele det systemet som er involvert i et slikt prosjekt, sier prosjektleder Vidar Haugan i Skanska Bolig.

Energifokus


Passivhusstandarden i boligprosjektet som ble sluttført i år, er ett av elementene som trukket fram i juryens begrunnelse.

Prisen begrunnes ellers med at prosjektet viser god tomteutnyttelse ved å bygge boliger på toppen av et kjøpesenter, at BIM (byggeinformasjonsmodellering) er brukt aktivt i prosjekteringsfasen, at prefabrikasjon har bidratt til kort byggetid, samt at prosjektet er utført med full livsløpsstandard og tilgjengelighet etter TEK 10. Boligprodusentene mener prosjektet dermed har unike kvaliteter innenfor bokvalitet og at det framstår som et forbildeprosjekt for næringen

- Det er veldig artig at passivhusbiten har blitt lagt merke til. Vi søker stadig etter nye ideer og muligheter, og hadde som mål at dette prosjektet skulle være et prosjekt med energifokus. Det føler vi at vi har klart veldig bra, sier Haugan om det som så langt er Skanskas største passivhusprosjekt på boligsiden.

- å bygge blokkene på toppen av et kjøpesenter ga oss veldig gode muligheter for å lykkes og kanskje kunne vi gått enda lenger, legger han til.

Grønne løsninger


Enova har støttet prosjektet med i alt 3,88 millioner, og Haugan tror Enova og Skanska vil samarbeide om flere prosjekter de neste årene.

 - I Skanska ser vi at grønne løsninger bidrar til både bedre miljø og bedre økonomi. Derfor tenker vi grønt både i utvikling og gjennomføring, og vi vurderer alltid om det er mulig å gjøre prosjektene våre til passivhus eller lavenergiboliger, sett opp imot kostnadsbildet, sier Haugan.

890.000 kvadratmeter


Enova er også glad for at passivhusprosjektet er lagt merke til.

- Vi i Enova synes det er veldig morsomt at prosjekter vi støtter blir hedret med pris. Prosjektet "Toppen på KBS" er et veldig spennende passivhusprosjekt, der man også drar nytte av overskuddsvarme fra kjøpesenteret som leilighetene er plassert oppå, sier programsjef Bygg og varme, Helle Grønli.

Enova har så langt støttet 890.000 kvadratmeter med bygg etter passivhusstandard, og dette er bygg av høy kvalitet. Dette vil beboerne i "Toppen" oppleve og ha glede av, mener Grønli.

Les mer om Enovas støttetilbud til passivhus og lavenergiboliger!


Emner

Kategorier

Pressekontakt

Eiliv Flakne

Eiliv Flakne

Pressekontakt Pressesjef +47 950 66 565

Livskraftig forandring

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, bidrar til teknologiutvikling og innovasjon og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.