Presserom

Til enova.no
Følg Enova SF

Enova overtar presidentskapet i EnR

Nyhet   •   feb 19, 2015 11:08 CET

I går overtok Enova presidentskapet i European Energy Network (EnR), et europeisk nettverk av organisasjoner med betydelige nasjonale ansvar innen energieffektivisering og fornybar energiproduksjon.

EnRs hovedformål er å skape en arena for utveksling av kunnskap og erfaring, og å være en naturlig samtalepartner for EU-kommisjonen når det gjelder implementering av nye direktiver og utvikling av politikk på energifeltet. Overtakelsen av presidentskapet innebærer at Enova i år skal drive nettverket, med faglig og organisatorisk ansvar for de to EnR-møtene som skal gjennomføres i 2015 og 2016.

Nettverkets nye president blir Geir Nysetvold, direktør for strategi og kommunikasjon i Enova. I sin tale under gårsdagens generalforsamling i Bratislava tok han til orde for økt samarbeid både internt og eksternt:

– Vi ønsker å styrke dialogen og samarbeidet mellom EnR-medlemmene gjennom interaktiv møtedeltakelse. Videre vil vi forsterke relasjonen med generaldirektoratene i EU-kommisjonen, og med andre EU-organisasjoner som arbeider med energi- og klimaspørsmål.

For å forbedre nettverkets synlighet overfor EU-kommisjonen, og samtidig styrke samarbeidet med ECEEE, foreslo Nysetvold å organisere en felles workshop med EUs forsknings- og innovasjonsprogram Horizon 2020 som tema.

– I løpet av årene som EnR har eksistert, har energilandskapet endret seg. Klimaspørsmål har fått større oppmerksomhet, og har sammen med forsyningssikkerhet blitt en integrert del av dagens energipolitikk i Europa, sa Nysetvold i talen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.