Gå videre til innhold
Energivettreglene: Det er ingen skam å spare strøm

Nyhet -

Energivettreglene: Det er ingen skam å spare strøm

Det er en myte at alle drar til fjells i påsken. Omtrent halvparten velger å bli hjemme. Er du en av de mange som bruker fridagene til å pusse opp? Da bør du sjekke Enovas nye energivettregler.

1. Legg ikke ut på rehabilitering uten energioppgradering

Sørg for å etterisolere om du likevel skal gjøre noe med tak og vegger, og velg energieffektive vinduer når du likevel må skifte de gamle. Det lønner seg. Under en rehabilitering kan du også benytte anledningen til å bytte til en moderne oppvarmingsløsing.

2. Meld fra om hvordan det gikk

Skal vi få fart på energioppgraderingen av den norske boligmassen, må flere bli klar over hvilke fordeler man oppnår gjennom energitiltak. Så ikke nøl med å fortelle slekt, venner, kolleger og andre om økt komfort og reduserte energiutgifter etter at du har tatt grep. Gjør du ett eller flere av tiltakene som inngår i Enovatilskuddet, må du også huske å gi beskjed til Enova. Da får du nemlig penger tilbake.

3. Vis respekt for verden og klimaendringene

Verden står overfor store klimautfordringer. Skal vi nå togradersmålet, må alle bidra. En enkel måte å gjøre det på er å gjøre noe med energibruken i boligen din. Er du en av de som fortsatt fyrer med fossil olje, er klimagevinsten åpenbar ved å skifte oppvarmingskilde: En enebolig som varmes opp med fossil olje forurenser like mye som 3–4 personbiler.

4. Vær rustet mot uvær og kulde

Lave energipriser og milde vintre gjør at folk bryr seg mindre om å redusere strømregningen. Men det kommer andre tider. De tiltakene du gjør i dag kan nyter du enda bedre av når kuldegradene er mange og strømprisen stiger. Gjør tiltak før du må.

5. Lytt til erfarne energirådgivere

En energirådgiver kan kartlegge hvilke energitiltak som kan gjennomføres for at boligen din skal behøve mindre energi. Gjennom Enovatilskuddet har du rett til å få penger tilbake om du benytter deg av en profesjonell rådgiver.

6. Bruk energikart og kompass

Det er lettere å komme dit du vil om du vet hvor du er. Skaff deg en oversikt over forbruket ditt og hvordan det kan reduseres. Benytter du deg av energirådgiver, får du en plan over hvilke tiltak som vil ha god effekt i akkurat din bolig. Ønsker du å gjennomføre hele planen, kan du få støtte til oppgradering fra Enova. Og selv om du bare skulle gå for enkelte av tiltakene, kan du få penger tilbake gjennom Enovatilskuddet.

7. Energioppgrader ikke alene

Når du lurer på noe om energibruk,kan du søke råd hos Enova Svarer. Svartjenesten er der for deg, både på telefon, e-post og chat.

8. Vend om på energibruken i tide, det er ingen skam å spare strøm

Når det kommer til strøm, skal du være stolt av å være gjerrig. Strømmen du sparer kan brukes til andre formål, enten det er i Norge eller i utlandet. På den måten er din strømsparing et bidrag til lavutslippsamfunnet.

9. Spar på kraften – bruk Enovatilskuddet

Det har aldri vært enklere å få støtte til energisparetiltak i hjemmet. Det eneste du trenger er å gjennomføre energitiltaket, og sende inn kvitteringen på enova.no. Da får du pengene du har krav på, rett inn på konto. Se hvilke tiltak som gir rett til penger tilbake på enova.no.

Emner

Tags

Pressekontakt

Eiliv Flakne

Eiliv Flakne

Pressekontakt Pressesjef 950 66 565

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Livskraftig forandring

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, bidrar til teknologiutvikling og innovasjon og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.