Gå videre til innhold
Energismarte bygg i vinden i Trondheim

Nyhet -

Energismarte bygg i vinden i Trondheim

Sammen med VVS-foreningen og Næringsforeningen i Trondheim samlet Enova nær 200 trøndere som ville høre mer om mulighetene med energismarte bygg. – Gledelig, men ikke særlig overraskende, sier Anders Solem i Enova om den høye deltakelsen.

 - Dette er et veldig spennende tema, og når vi har fått så mange gode foredragsholdere på programmet så er det naturlig at mange kommer. Det er selvfølgelig veldig gledelig, men det må være lov til å si at det ikke er så overraskende, sier seniorrådgiver Anders Solem i Enova.

Stor utvikling

En årsak til at Solem ikke lar seg overraske er at han med egne øyne har sett hvordan energi og miljø har beveget seg fra å være nærmest ikke-tema i det trønderske eiendomsmarkedet for noen år siden, til å være på alles lepper i dag. Han har selv bakgrunn fra den trønderske eiendomsbransjen, og var selv en av de som ikke lot seg overbevise av byen første miljømisjonærer.

-Vi lo nærmest litt av KLP da de kom med sitt miljøbygg (Enova-bygget) i 2009. Nå kan du ikke bygge et nytt bygg i byen uten at du legger stor vekt på energi og miljø. I hvert fall ikke uten at du allerede har inngått avtaler med leietakere som mener det er greit å kaste slike hensyn på båten, sier Solem.

Under fredagens seminar var nettopp KLP Eiendom ved miljøsjef Heidi Lyngstad en av foredragsholderne. Resten av programmet var viet andre aktører som på ulikt vis går foran og bidrar til at den norske bygningsmasse blir mer energieffektiv og miljøvennlig. Deltakerne fikk også høre om hvilke muligheter som finnes gjennom Enovas støtteordninger og såkalte EPC-kontrakter.

Det glade budskap

Seminaret er ett av flere Enova arrangerer rundt om i landet.

-Hovedhensikten med disse seminarene er rett og slett å spre det glade budskap om energieffektivisering og fornybar energi. Vi ønsker også å få opp bevisstheten om mulighetene innovasjon gir, sier Solem.

"Energievangelisten" understreker at æren for et fullsatt forsamlingslokale i energismarte Scandic Lerkendal Hotell, må deles med samarbeidsarrangørene VVS-Foreningen i Trøndelag og Næringsforeningen i Trondheimsregionen (nit)

-Denne tematikken berører mange av våre medlemsbedrifter og vi ser på oppslutningen at interessen er stor, sier Christian Haugen, næringsutvikler i (nit).

Styreleder i VVS-Foreningen Lillian Gjerp Hoem, som representerer medlemmer der mange er involvert i jobben med å finne og drifte energismarte løsninger, gleder seg naturligvis over den høye deltakelsen.

-Det er helt supert. Dette tyder på at folk er giret og er villig til å bidra, sier Gjern Hoem.

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Eiliv Flakne

Eiliv Flakne

Pressekontakt Pressesjef 950 66 565

Relatert innhold

Livskraftig forandring

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, bidrar til teknologiutvikling og innovasjon og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.