Presserom

Til enova.no
Følg Enova SF

Energikampen nominert til nok en pris

Nyhet   •   apr 05, 2013 11:23 CEST

Enovas tv-satsning mot barn er allerede tildelt den internasjonale Emmy Kids Award-prisen. Nå er programmet også nominert til Gullruten.

- Nominasjonen bekrefter at energi og energieffektivisering er et engasjerende og fengende tema for neste generasjon. Energikampens suksess viser at dette barne- og familieprogrammet har presentert temaet energi og klima på en god og forståelig måte, sier Anna Barnwell, rådgiver i Enova. 

Programmet, som har engasjert tusenvis av barn og unge over hele landet til å lære mer om energi og klima, ble tidligere i år hedret med den internasjonale Emmy Kids Award-prisen for beste manusfrie underholdningsprogram. Nå er det nominert til Gullruten for beste barne- eller ungdomsprogram.

TV-produksjonen Energikampen er et samarbeid mellom NRK Super, Fabelaktiv og Enova – og et ledd i statsforetakets satsning mot barn: Enova Regnmakerne. Regnmakerne sørger for at barn lærer mer om energiforbruk og fremtidens løsninger innen klima og energi.

- Barna er morgendagens beslutningstakere og er en viktig målgruppe for økt forståelse for naturfagene og energi – og klimaspørsmål, forklarer markedsdirektør i Enova, Audhild Kvam.

Gullrute-prisen sendes i år på TV2 den 11. mai.


Enova har siden 2003 satset på barn og ungdom. Målsettingen er å bidra til at barn får økt kunnskap om energirelaterte spørsmål. Enova vil involvere, engasjere og skape interesse for energi og klima gjennom å møte barn på barns premisser. Regnmakerne er Enovas hovedsatsing på barn og unge, gjennom Regnmakerskolen og arrangementet Regnmakerdagen, tv, bøker, og via nettsiden www.regnmakerne.no.


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.