Presserom

Til enova.no
Følg Enova SF

Energieffektiviserer i Halden

Nyhet   •   mar 13, 2014 12:36 CET

Det nye og mye mer energieffektive tremasseanlegget ble nylig åpnet av næringsminister Monica Mæland. Effektiviseringen er et ledd i å opprettholde driften ved Norske Skog Saugbrugs.

- Investering i nytt masseanlegg gir økt konkurransekraft gjennom en kraftig energieffektivisering. Vi gjør dette som et ledd i å opprettholde den videre driften ved Saugbrugs. Vi vil takke spesielt Enova som har gitt en vesentlig finansiell støtte til dette prosjektet, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i Norske Skog.

Se tv-reportasje fra åpningen på Halden Arbeiderblads nettsider.

220 millioner

Norske Skog har investert NOK 220 mill i en utvidelse og ombygging av det termomekaniske tremasseanlegget ved Norske Skog Saugbrugs i Halden. Det gamle tresliperiet er erstattet av et moderne anlegg, som vil levere tremasse til papirmaskinene til en langt lavere kostnad enn i dag.

Kostnadsbesparelsene består i hovedsak av lavere energi- og celluloseforbruk samt lavere vedlikeholdskostnader. Mer bruk av tremasse i papiret vil også gi bedre kvalitet. Enova har støttet prosjektet med NOK 50 millioner på grunn av den betydelige energisparingen prosjektet gir. 

Sjekk våre støtteprogram til industrien.

Et forbilledlig prosjekt

-Dette er et forbilledlig prosjekt. Med å ta i bruk denne teknologien blir Norske Skog Saugbrugs verdensledende på energieffektiv produksjon av papirmasse. Vi støtter energieffektivisering i industrien fordi slike prosjekt er vesentlig for å styrke den norske forsyningssikkerheten, sier administrerende direktør i Enova.

Enova støtter energi- og klimaløsninger som bidrar til redusert energibruk og kutt i klimautslipp.

-Med slike prosjekter er Norske Skog blitt en spydspiss i arbeidet for en grønnere industri i Norge, og vi ser fram til nye prosjekter, sier Nakstad

Norske Skog Saugbrugs sysselsetter 520 personer. Fabrikken har en årlig produksjonskapasitet på 530 000 tonn magasinpapir.


Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.