Gå videre til innhold
Dette er årets klimaskole

Nyhet -

Dette er årets klimaskole

Enova har kåret Ostereidet barneskole i Lindås kommune i Hordaland til Norges aller beste klimaskole. Andre- og tredjeplassen gikk til Finnsnes barneskole i Lenvik og Greverud skole i Oppegård. Se video.

Det er andre år på rad Enova arrangerer konkurransen Årets Klimaskole for alle som gjennomfører Enovas Energiutfordring. Energiutfordringen er et digitalt læringsverktøy for mellomtrinnet i grunnskolen der elevene gjennom film, konkurranser og kreative oppgaver undervises i hva energi og klima er, og ikke minst få dem til å reflektere over hva som kan gjøres for å redusere klimagassutslippene.

-Prisen går til den skolen som har gjennomført alle oppgavene i Energiutfordringen og ikke minst utmerket seg i sine besvarelser. Elevene ved Ostereidet barneskole gjennomførte alle oppdrag med glans og besvarelsene deres ga uttrykk for god forståelse for og innsikt i energi og klima, sier seniorrådgiver Mie Abelgaard i Enova.

I tillegg til heder og ære får skolen pengepremie på 10 000 kroner. På Ostereidet gleder både elever og lærere seg over prisen.

-Dette var en overraskende, men fantastisk nyhet. Elevene har gjennomført Energiutfordringen med stor entusiasme og har helt tydelig syntes at det var gøy å være med på dette, sier naturfagslærer Mathilde Holme Fykse som har stått for undervisningen på både 6. og 7. trinn.

Artikkelen fortsetter under videoen (videoen kan lastes ned til fri bruk nederst i artikkelen)


10 000 elever

Læreren er også svært fornøyd med Energiutfordringen og vil fortsette å ta det i bruk overfor nye elever.

-Klimaendringer er en av våre største utfordringer så det er viktig at elevene kan tilegne seg denne kunnskapen på en engasjerende måte, sier Fykse. Enova håper andre skoler lar seg inspirere av Ostereidet.

– Siden vi lanserte Energiutfordringen i desember 2014, har nesten 1500 lærere fra 730 skoler benyttet seg av verktøyet. Over 10 000 elever har fått klasseromsundervisning om energi og klima. Det er vi fornøyde med, men vi håper enda flere griper sjansen. Norge skal til lavutslippssamfunnet, og da er det viktig at vi tidlig skaper den nødvendige bevisstheten hos de som skal være med på denne reisen, sier Abelgaard i Enova.

Flere tusen elever fra oppunder 80 skoler deltok i årets konkurranse. Andre- og tredjeplassen gikk til Finnsnes barneskole i Lenvik og Greverud skole i Oppegård. Begge skolene mottar 5000 kroner fra Enova.

Emner

Regions

Pressekontakt

Eiliv Flakne

Eiliv Flakne

Pressekontakt Pressesjef 950 66 565

Relatert materiale

Livskraftig forandring

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, bidrar til teknologiutvikling og innovasjon og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.