Gå videre til innhold
Olje- og energiminister Terje Søviknes på Enovakonferansen i Trondheim.
Olje- og energiminister Terje Søviknes på Enovakonferansen i Trondheim.

Nyhet -

- Det blir ikke grønt skifte uten svarte tall

Norges nye olje- og energiminister Terje Søviknes ønsker en sterk klimasatsing i årene framover.

- Statlige midler må brukes best mulig for å skape best mulig resultat. Da må man ha minst mulig byråkrati og være tett på markedet. Det er teknologiene som klarer seg uten støtte som skaper de varige endringene. Vi må ha svarte tall på bunnlinjen om det grønne skiftet skal lykkes, sa olje- og energiminister Søviknes under åpningen av Enovakonferansen 2017 i Trondheim.

Statsråden forsikret om at regjeringen skal føre en ambisiøs klimapolitikk.

- Klimautfordringene er alvor. Det samme er klimapolitikken. Da må vi kutte 80-85 prosent i klimagassutslippene. Vi må ikke gjøre alt her hjemme, men vi skal gjøre mye, og det vi skal gjøre, skal ha globale effekter der framme. Det vi sikter mot, er lavutslippssamfunnet i 2050, sa statsråden.

I 2017 fikk Enova nytt mandat. Statsforetaket skal bidra til reduserte klimagassutslipp, styrket forsyningssikkerhet og teknologiutvikling som kutter klimautslippene på sikt. Ministeren varslet en særlig sterk satsing på transport:

- Vi trenger flere prosjekter med lade- og fylleinfrastruktur på land, og elektrifisering og hybridisering på vann. Skal vi lykkes, må vi ta elbilsatsingen inn mot andre kjøretøy som busser og varetransport, sa Søviknes.

- Enovakonferansen samler de som skal stå for den grønne omstillingen, det er dere som har ideene og visjonene. Enova skal hjelpe dere med å finne løsningene og se mulighetene i den nye økonomien, sa olje- og energiministeren, som lovte at han og regjeringen skal være ivrig heiagjeng for de som går foran.

Se hele innlegget til Søviknes

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Eiliv Flakne

Eiliv Flakne

Pressekontakt Pressesjef 950 66 565

Relatert innhold

Livskraftig forandring

Enova arbeider for Norges omstilling til lavutslippssamfunnet. Omstillingen krever at vi kutter utslipp av klimagasser, bidrar til teknologiutvikling og innovasjon og skaper nye verdier. Derfor jobber Enova for at ny energi- og klimateknologi blir utviklet og tatt i bruk i markedet.

Enova SF er lokalisert i Trondheim og har 75 medarbeidere. Selskapet eies av Klima- og miljødepartementet, og finansieres via Klima- og energifondet og et lite kostnadspåslag på strømregningen.