Gå videre til innhold
Sinkverket Boliden Odda øker produksjonen og energieffektiviteten med ny teknologi (Foto: Boliden).
Sinkverket Boliden Odda øker produksjonen og energieffektiviteten med ny teknologi (Foto: Boliden).

Nyhet -

341 Enova-millioner til Boliden Odda

Skandinavias eneste sinkverk, Boliden Odda, er innvilget 341 millioner kroner i støtte fra Enova for å kunne ta i bruk ny, innovativ produksjonsteknologi og autonome arbeidsprosesser.

– Vi har samarbeidet med Boliden Odda om en rekke prosjekter helt tilbake til 2005 og kjenner dem allerede som et moderne sinkverk med en energieffektivitet i verdensklasse. Det er derfor dypt imponerende at de nå utfordrer sine kjerneprosesser og tar i bruk helt ny produksjonsteknologi og digitalisering som gjør det mulig å kutte energibruken ytterligere, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

Øker både produksjonen og energieffektiviteten

Ved å ta i bruk nye teknologier i et digitalt system forbedres energieffektiviteten betydelig. Samtidig øker produksjonskapasiteten fra 200 000 til 350 000 tonn per år.

– Dette prosjektet er verdensledende i hvordan det utnytter avansert digital teknologi, energiforvaltning og prosesstyring. Hvis de lykkes, ligger sinkverket i Hardanger an til å bli verdens mest energieffektive og digitaliserte smelteverk, sier Nakstad i Enova.

Prosjektet forutsetter godkjente miljøtillatelser, investeringsbeslutning hos Boliden Odda, samt at støtten fra Enova godkjennes av EFTAs overvåkingsorgan ESA. 

Emner

Tags

Regions

Pressekontakt

Nils Kristian Nakstad

Nils Kristian Nakstad

Administrerende direktør 906 04 334
Eiliv Flakne

Eiliv Flakne

Pressekontakt Kommunikasjonssjef + 47 950 66 565

Relatert materiale

Relaterte nyheter